Poznata prva imena Fusion i Riffs&Beats bine Exit festivala
31. Mar 2014.

Poznata prva imena Fusion i Riffs&Beats bine Exit festivala


Asian Dub Foundation, The Afghan Whigs, Mighty Oaks i Tricot prva su imena Fusion bine ovogodišnjeg Exit festivala. Takođe, na Riffs&Beats bini nastupiće sastav Jambinai, saopštili su organizatori festivala.

Asian Dub Foundation predstaviće svoj novi album, „The Signal and Noise“, na letnoj turneji, u okviru koje će posetiti i Exit festival 11. jula. Njihov zvuk je kombinacija džangl ritmova, daba, pank rok gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija, a važe za jedan od najboljih lajv bendova na svetu.

Američki alternativni rokeri The Afghan Whigs, koji su najavili povratnički album, „Do to the Beast“, nastupiće na Exitu 10. jula. Poslednji studijski album, „1965“, ovaj sastav objavio je davne 1998. godine.

Mighty Oaks je indie-folk trojac iz Nemačke. Album prvenac, „Howl“, objavili su pre nepunih mesec dana, a na Fusion bini nasutupiće poslednjeg dana festivala, 13. jula.

Tricot je alternativni rok sastav iz Japana. Iza sebe imaju jedan album,„T H E“, objavljen u oktobru 2013. godne. Oni će nastupiti takođe 13. jula.

Istog dana na Riffes&Beats bini svoj post-avangardni zvuk predstaviće južnokorejski sastav Jambinai. Oni su do sada izdali jedan album, „Difference“, a za maj 2014. najavljen je izlazak drugog.

Exit festival biće održan od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim se nastavlja u Budvi, od 15. do 17. jula. Pre toga, 11. juna, biće održan jednodevni festival ROCK@EXIT.Informacije o ulaznicama možete pronaći na sajtu festivala.O autoru

Završila Gimnaziju u Bečeju. Diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Govori engleski i španski. Voli da ide na koncerte i festivale, muziku voli više od svega. Piše za Rock Ulice od aprila 2013. godine.

Tagovi

Povezani članci

Exit 2014: Rudimental i Asian Dub Foundation oduševili publiku drugog dana festivala
Exit 2014: Rudimental i Asian Dub Foundation oduševili publiku drugog dana festivala
24. July 2014. - 1 komentar


3 odgovora

  1. […] od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a od 15. do 17. jula festival će biti u Budvi. Pogledajte ko će nastupiti na Fusion i Riffs & Beats binama, kao i šta nas očekuje pre festivala, u […]

  2. […] od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a od 15. do 17. jula festival će biti u Budvi. Pogledajte ko će nastupiti na Fusion i Riffs & Beats binama, Dance Areni, kao i šta nas očekuje pre festivala, u […]

  3. […] Damon Albarn, još jedan od predstavnika britpopa. Objavljen i program Explosive, kao i neka imena Fusion bine. Od najavljenih izvođače, tu su još Stromae, Afrojack i […]

Ostavite komentar

* obavezna polja