Nova imena Uprising reggae festivala 2015
16. Apr 2015.

Nova imena Uprising reggae festivala 2015


Uprising  reggae festival polako kompletira listu izvođača  ovogogodišnjeg programa. Pored već najavljenih izođača o kojima smo već pisali nova imena festivala su DOPE D.O.D., SHY FX & STAMINA MC, JAH SUN, COOKIE THE HERBALIST.

JAH SUN jedan je od najistaknutijih SAD reggae izvođača. Pored reggae muzike bavi se i hip hop muzikom u kojoj je takođe uspešan MC. Svoj album prvenac Height of Light  izdao je 2006. godne od kada njegova popularnost vrtoglavo raste. Iza sebe ima bogatu saradnju sa poznatim svetskim izvođačima poput Junior Reid, Luciano, Lutan Fyah dok su mu na preostala četiri albuma gostovali Peetah Morganom, Alborosie, Chronixx i Gentleman.

SHY FX jedan je od pionira Jungle i Drum & Bass muzike. Njegova popularnost ne prestaje punih 20 godina koliko vlada scenom kako u Londonskim klubovima tako i širom sveta.”Jungle Love” 1992. je njegov prvi popularni singl da bi dve godine kasnije objavio planetarni hit “Original Nuttah” koji je postao njegova lična karta. Tokom svoje karijere izdao je preko 350 numera, sarađivao sa mnogobrojnim izvođačima, gostovao na mnoštvo evropskih i svetskih festivala.

DOPE D.O.D je hip hop sastav koji dolazi iz Groningena. Svoj prvi singl “What Happened” izdali su 2011. godine i za veoma kratko vreme stekli su popularnos kako u Holandiji tako i na evropskom muzičkom nebu. Njihov zvuk karakteriše klasičan hip hop sa elementima hard core muzike. Trojac koji dolazi iz Holandije iza sebe je za veoma kratko vreme ostvario saradnju sa planetarno popularnim izvođačima kao što su Limp Bizkit i KORN.

COOKIE THE HERBALIST dolazi iz Švajcarske. Svoju muzičku karijeru počeo je da gradi veoma mlad, već sa šest godina počeo je u crkvenom horu da bi kasnije gradio samostalnu karijeru sa lokalnim soundom širom svoje zemlje. Njegov zvuk karakterišu  reggae, dancehall i hip-hop ritmovi, iza sebe ima album “Like a Tree” i preko dvadeset singlova.

 

 

 

 

 

O autoru

Student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu odsek Komparativna knjževnost. Za redakciju Rock ulice počeo da piše 2011.godine. Entuzijasta, društven, komunikativan, ljudi kažu za njega da je zabavan, lenj i nezainteresovan (za stvari koje ga u životu ne zanimaju). Otvoren za svaki vid saradnje ako je to u skladu sa njegovim očekivanjima i principima. Omiljeni muzički pravci reggae, dub, punk, rock, hip-hop, dnb...

Tagovi

Povezani članci

Congo Natty ,Foreign Beggars,Pendulum na Uprising festivalu
Congo Natty ,Foreign Beggars,Pendulum na Uprising festivalu
10. August 2017. - 0 komentara
Dub Club spoji veterana i mladih snaga na  Uprising festivala
Dub Club spoji veterana i mladih snaga na Uprising festivala
10. August 2017. - 0 komentara
Nattali Rize i Queen Omege predvode ženski talas Uprising festivala
Nattali Rize i Queen Omege predvode ženski talas Uprising festivala
9. August 2017. - 0 komentara
Legendarni The Wailers dolaze u Bratislavu
Legendarni The Wailers dolaze u Bratislavu
9. August 2017. - 0 komentara


Ostavite komentar

* obavezna polja