General Woo, Kandžija & Gole Žene na Božidaracu
27. Feb 2013.

General Woo, Kandžija & Gole Žene na Božidaracu


Rap spektakl u najavi… Dva izuzetna rep umetnika iz susedne nam Hrvatske dolaze na Božidarac. Osječki reper Kandžija promovisaće novi album “Zlatne žbice” u petak 01. Marta u Božidarcu, na zajedničkom nastupu sa zemljakom i kolegom Generalom Woo-om, kome će to biti prvi nastup u karijeri u Beogradu! Pored njih u Beogradu nastupiće i Toxara, DJ Pips & DJ Dirty Hairy.

Karte u pretprodaja iznosiće 400 din. dok će na ulazu cena karte biti 500 din. Koncert počinje u 20h.

 

Kandžija se probio na hip hop sceni albumom “Narodnjaci” (2009), na kome je imao dva velika hita “Jelena” i “Koktel od rakije” (2011), a nastupao je širom regiona sa svojim bendom Gole Žene.

Kandžija je novi album “Zlatne Žbice” snimio sa svojim mikrofonskim kolegom Toxarom, koji je predvodnik mlade generacije hip hopa, a gostuju General Woo, Krankšvester, Saša TBF, Bvana… Sa albuma su već skinuti singlovi “Mađarska” i “Rodbina”, a postoji i dokumentarac o snimanju ovog albuma.

General Woo svoje ime duguje Vukovaru, gradu iz koga potiče, a njegova muzička priča kreće početkom devedesetih kada dolazi u Zagreb već potpuno “zaražen” hip-hopom.

Sa Nenadom Šimunom (Target) 1996. godine osnovao je sastav Tram 11. koji do raspada 2003. objavljuje albume “Čovječe ne ljuti se” (1999), “Vrućina gradskog asfalta” (2000) i “Best of Tram 11 – Tajna crne kutije” (2003).

Prvi samostalni album bio je “General Woo” (2002), u saradnji sa zagrebačkim reperom Neredom izlazi album “Baš je lijep ovaj svijet” (2005), sledi “Krv nije voda”, a aktuelni je “Verbalni delikt” (2011), povodom koga je reper iz Vukovara u regionu samo prošle godine održao 24 koncerta i nastupio na devet većih festivala.

O autoru


Ostavite komentar

* obavezna polja