Exit 2015: Motörhead i Eagles of Death Metal na ROCK@EXIT festivalu
16. Dec 2014.

Exit 2015: Motörhead i Eagles of Death Metal na ROCK@EXIT festivalu


Motörhead i Eagles of Death Metal, uz domaće Gobline, Eyesburn i Škrtice, prva su imena drugog ROCK@EXIT festivala, koji će, za razliku od prvog, biti održan u sklopu jubilarnog 15. izdanja Exit-a.

Britanski sastav Motörhead na Exit dolazi u okviru turneje kojom obeležava 40 godina postojanja, a taj jubilej obeležiće i novim, 22. albumom, na kojem kreću da rade u januaru. Bend je poznat po tome da odbacuje svrstavanje svoje muzike u određene žanrove, a frontmen Lemmy Kilmister koncerte tradicionalno započinje rečenicom: „Mi smo Motörhead. Mi sviramo rokenrol!“

Eagles of Death Metal, sastav koji dolazi iz Kalifornije, iza sebe ima tri albuma – Peace, Love, Death Metal (2004), Death by Sexy (2006) i Heart On (2008) – a za 2015. najavili su izlazak četvrtog. Bend su 1998. godine osnovali Jesse Hughes i Josh Homme, kojeg smo imali priliku da čujemo ove godine na ROCK@EXIT festivalu, gde je nastupio sa svojim bendom Queens of the Stone Age.

Pored njih, na festivalu će nastupiti i dobro poznati domaći bendovi Goblini i Eyesburn, kao i nova grupa Škrtice, u čijem su sastavu Cane iz Partibrejkersa, Kole iz velikog Prezira, Boris iz Jarbola i Danilo i Boško iz Straight Mickey and the Boyz.

Exit 2015 biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a od 16. do 18. jula plaža Jaz u Crnoj Gori biće domaćin drugog Sea Dance festivala.

 

O autoru

Završila Gimnaziju u Bečeju. Diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Govori engleski i španski. Voli da ide na koncerte i festivale, muziku voli više od svega. Piše za Rock Ulice od aprila 2013. godine.

Tagovi


Ostavite komentar

* obavezna polja