SEAN PAUL na desetom Uprising festivalu
8. Aug 2017.

SEAN PAUL na desetom Uprising festivalu


Jedan od najboljih reggae festivala u Europi  svakako jeUprising na plaži Zlaté Piesky u Bratislavi, koji se ove godine održava od 25 i 26. avgusta. Uprising je jedan od najbrže rastućih europskih festivala i svake godine privlači sve veća imena svetske reggae scene.

Za dodatne informacije na raspolaganju vam je zvanični sajt Uprsing festivala: http://www.uprising.sk

Pravi bum karibskog zvuka stiže na Uprising festival, jedan od najcenjenijih izvođača današnjice,dobitnik prestižne gremi nagrade Sean Paul upotpuniće desetogodišnjicu festivala.

Sean Paul je rođen u Kingstonu na Jamајci gde je  proveo svoju mladost .

2000 godine Šon Pol izdaje njegov album prvenac koji se zove Stage One uz podršku producentske kuće VP Records. U 2002. godini on počinje puno da radi sa timom producenata i koreografa iz Toronta, naročito  Jae Blaze i kompanijom Blaze Entertainment i tada najavljuje njegov drugi ablumDutty Rock Singlovi „Gimme the Light” i „Get Busy” koji je bio na vrhu Billboard Hot 100 liste su predstavljali njegov „katapult” u uspeh. Album je doživeo uspeh u celom svetu i bio je prodat u više od šest miliona primeraka. U isto vreme Šon Pol se pojavio zajednoBeyonce) u pesmi „Baby Boy” koja je bila broj jedan u Americi kao i u pesmi „Breathe” koju je izvodila Blu Cantrell i koja je bila pravi hit u Evropi. Obe pesme su imale značajan uticaj nja njegovu reputaciju u Americi.

 

 

Treći album Šon Pol-a je The Trinity i on je bio izdat u septembru 2005. godine. Na albumu su se pojavilo pet velikih hitova: „We Be Burnin”, „Ever Blazin”, „Give it Up to Me”, „Never Gonna Be The Same” kao i pesma „Temperature” koja je oborila rekorde na top listama u Americi. Video „(When You Gonna) Give It up to Me” sa R&B pevačicom  Keysha Colese takođe pojavio u filmu „Step Up” iz 2006. godine. On je bio nominovan za četiri nagrade na Billboard Music Awards u 2006. godini, a to su bile nagrade za najboljeg muškog izvođača godine, rep izvođača, najboljih 100 godišnjih singlova, najbolju pop pesmu za njegov hit „Temperature”. On je takođe osvojio nagradu na American Music Award za pesmu „(When You Gonna) Give It up to Me” gde je pobedio izvođače kao što su Kanye West Nick Lachey) koji su takođe bili nominovani za tu nagradu. Njegova pesma „Send it On” sa albuma „Trinity” se pojavila i u reklami za automobil Vauxhall Opel Corsa-u u 2005 godini. Šon Pol je često učestvovao na kompilacijama rege i denshol izvođača pod etiketomRiddim Driven albums.

 

Najnoviji album Šon Pol-a je „Imperial Blaze” koji se pojavio 18. avgusta 2009. godine. Glavni singl „So Fine” koji je producirao  Stephen “Di Genious” McGregor je doživeo svoju premijeru na oficijelnom sajtu Šon Pol-a u aprilu 2009. godine.Novi album se sastoji od 20 pesama kao što su „So Fine”, „Press it up”, „She want me”, „Private Party” koje su klupske pesme ali na ovom albumu se mogu pronaći i ljubavne pesme kao što su „Hold my hand” sa pevačicom Keri Hilson, „Lately”, „Now that I’ve got your love”, i druge. Do sada se pojavilo osam muzičkih spotova „Always On My Mind” sa rege pevačem  Da’Ville, „Watch Them Roll”, „Back It Up”, „(I Wanna See You)”, „Push it Baby” sa pevačem Pretty Ricky, „Hit Em”

Šon Pol se nedavno pojavio u video spotu „Save a Life” rege izvođača Shaggy u kojem su se takođe pojavio i izvođač kao što je  Elephant Man .

 

 

 

O autoru

Student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu odsek Komparativna knjževnost. Za redakciju Rock ulice počeo da piše 2011.godine. Entuzijasta, društven, komunikativan, ljudi kažu za njega da je zabavan, lenj i nezainteresovan (za stvari koje ga u životu ne zanimaju). Otvoren za svaki vid saradnje ako je to u skladu sa njegovim očekivanjima i principima. Omiljeni muzički pravci reggae, dub, punk, rock, hip-hop, dnb...

Tagovi

Povezani članci

Congo Natty ,Foreign Beggars,Pendulum na Uprising festivalu
Congo Natty ,Foreign Beggars,Pendulum na Uprising festivalu
10. August 2017. - 0 komentara
Dub Club spoji veterana i mladih snaga na  Uprising festivala
Dub Club spoji veterana i mladih snaga na Uprising festivala
10. August 2017. - 0 komentara
Nattali Rize i Queen Omege predvode ženski talas Uprising festivala
Nattali Rize i Queen Omege predvode ženski talas Uprising festivala
9. August 2017. - 0 komentara
Legendarni The Wailers dolaze u Bratislavu
Legendarni The Wailers dolaze u Bratislavu
9. August 2017. - 0 komentara


Ostavite komentar

* obavezna polja