Sassja novo lice Uprising reggae festivala
26. May 2016.

Sassja novo lice Uprising reggae festivala


Sanela Halilović poznatija kao Sassja nastupiće na ovogodišnjem Uprising reggae festivalu. Autentični glas i energija koju prenosi publici  malda Tuzlanka imaće priliku da predstavi  publici na Dancehall bini Uprising reggae festivala u Slovačkoj.

Od 2010, kada je objavila prvi spot za pesmu “Ostavi da gori”, do danas, snimila je desetak singlova eksperimentišući sa različitim žanrovima: reggaeom, dancehallom, dubstepom…

Bez obzira na to u koju se muzičku (pod)žanrovsku avanturu upusti, ova 26-godišnja Tuzlanka osvaja samouverenom tehnikom i detinjom iskrenošću u lirskom izrazu: nećete u njenim stihovima naći izveštačeno busanje u grudi niti suvišnu patetiku, baš kao što joj nije interesantan ni naš balkanski društveno-politički brlog. Umesto toga, Sassjine pesme skiciraju “običan” život, onaj u kojem se istovremeno prelamaju smeh, suze, rezignacija, čežnja, melanholija i spasonosna nada u bolje sutra.

Otkako je 2011. objavila “Demo”, počinje da nastupa i van granica BiH: u Srbiji (festival Exit), Hrvatskoj i Sloveniji. Radi na prvom albumu, kontinuirano objavljuje singlove na Internetu i polako krči put do novih fanova.

 

Uprising festival održaće se u Bratislavi 26. i 27. avgusta. Više informacija o samom festivalu možete saznati na zvaničnoj stranici festila  www.uprising.sk.

 

O autoru

Student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu odsek Komparativna knjževnost. Za redakciju Rock ulice počeo da piše 2011.godine. Entuzijasta, društven, komunikativan, ljudi kažu za njega da je zabavan, lenj i nezainteresovan (za stvari koje ga u životu ne zanimaju). Otvoren za svaki vid saradnje ako je to u skladu sa njegovim očekivanjima i principima. Omiljeni muzički pravci reggae, dub, punk, rock, hip-hop, dnb...

Tagovi

Povezani članci

Dub Club bina na Uprising reggae festivalu
Dub Club bina na Uprising reggae festivalu
28. July 2016. - 0 komentara
Kabaka Pyramid na glavnoj bini Uprising reggae festivala 2016
Kabaka Pyramid na glavnoj bini Uprising reggae festivala 2016
1. June 2016. - 0 komentara
Looptroop Rockers novo ime Uprising feestivala 2016
Looptroop Rockers novo ime Uprising feestivala 2016
10. May 2016. - 0 komentara
Mungo’s bina objavila prva imena
Mungo’s bina objavila prva imena
17. April 2016. - 0 komentara


Ostavite komentar

* obavezna polja