Pioniri hip hop zvuka Sugar Hill Gang novo ime Uprising reggae festivala
17. May 2016.

Pioniri hip hop zvuka Sugar Hill Gang novo ime Uprising reggae festivala


Legendarna hip hop grupa Sugar Hill Gang obradovaće svakog pravog poštovaoca ovog zvuka. Ekipa okupljena oko imena Sugar Hill Gang može se pohvaliti pesmom “Rapper’s Delight” koja je postala jedna od najprodavanijih rep pesama i pesma koja se prva pojavila na televiziji i radiju iz hip hop branše. Prvobitnu postavu činili su Michael “Wonder Mike” Wright, Henry “Big Bank Hank” Jackson, and Guy “Master Gee” O’Brien. Nakon duge i teške bolesti u 58. godini “Big Bank Hank” je preminuo 2014. godine. Posle njegove smrti bend je odlučio da nastavi sa radom i ove godine stiže na Uprising reggae festival u Bratislavu.

Uprising festival održaće se u Bratislavi 26. i 27. avgusta. Više informacija o samom festivalu možete saznati na zvaničnoj stranici festila  www.uprising.sk.

 

 

O autoru

Student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu odsek Komparativna knjževnost. Za redakciju Rock ulice počeo da piše 2011.godine. Entuzijasta, društven, komunikativan, ljudi kažu za njega da je zabavan, lenj i nezainteresovan (za stvari koje ga u životu ne zanimaju). Otvoren za svaki vid saradnje ako je to u skladu sa njegovim očekivanjima i principima. Omiljeni muzički pravci reggae, dub, punk, rock, hip-hop, dnb...


Ostavite komentar

* obavezna polja