Mungo’s Hi Fi bina na Uprising reggae festivalu ima nove izvođače
6. May 2015.

Mungo’s Hi Fi bina na Uprising reggae festivalu ima nove izvođače


Uprising reggae festival objavio je nove izvođače na Mungo’s Hi Fi bini. Pored domaćina Škotskog soundsystema Mungo’s Hi Fi, nova imena na ovoj bini su velikani francuske dub scene Panda dub O.B.F. Soundsystem zajedno sa MC Shanti D. Veliko zadovoljstvo za sve poštovaoce dub zvuka predstavljaće legendarni Mad Professor, koji će nastupiti sa popularnim  Earl 16-om. Pored Mungo’s Hi Fi bine, nova festivalska bina takođe privlači pažnju svojim izvođačima, Soom T i J Starr biće glavni izvođači Arene. Muzički Uprising reggae festival se održava 21. i 22. avgusta nadomak Bratislave,više infirmacija možete pročitati na zvaničnom sajtu festivala www.uprising.sk .

Panda dub je ekipa okupljena oko mladih francuskih producenata nastala 2007. godine. Za veoma kratko vreme iz Lionskih klubova probili su se u sam vrh evropske dub scene. Album prvenac Born 2 Dub svetlost dana ugledao je 2007. godine, a uspeh prvog albuma ponovili su 2009. godine nakon svog drugog studijskog izadanja Bamboo Roots. Pored mnogobrojnih hitova sa prva dva studijska izdanja novi album The Lost Ship tek treba da dostigne slavu prva dva albuma.

O.B.F. Soundsystem  je jedan od najpopularnijih soundsystema današnjice. Za svojih dvadesetak godina rada imaju mnoštvo singlova, EP izdanja. Vrhunac karijere napravili su sa svoim poslednjim studijskim izdanjem Wild na kome se pojavljuju imena poput YT, Mr. Williamz, Charlie P. Događaj koji se vezuje za njihovo ime “Dubquake Sessions”, održava se svake godine u Ženevi i jedan je od najpopularnijih dub događaja u Evropi.

Mad Professor je ikona dub muzike. Jedan je od ponira ove vrste muzike i prpada generaciji koja je donela dub na svetsku muzičku scenu. Iza njegovog stvaralaštva stoji preko 200 albuma što direktno što indirektno koji su objavljeni pod njegovom etiketom Ariva. Studio Ariva nastao je davne 1979. godine i od tada kroz njega su prosle legende reggae, dub muzike Lee Scratch Perry, Sly and Robbie, Pato Banton, Jah Shaka, Macka B, Horace Andy kao i muzičari koji se vezuju za druge muzičke pravce poput Massive Attack, Sade ,The Orb. Pored mnogobrojinih studijskih izdanja iza kojih stoji njegovo ime, najpoznatijim se smatraju 12 kompilacija Dub Me Crazy  i 5 albuma pod imenom Black Liberation Dub.

Mungo’s Hi Fi soundsystem dolazi iz Škotske i godinama je domaćin Uprising reggae festivala. U svom radu predstavili su britanski reggae, dub, bass i ragga jungle zvuk izdat pod imenom Scotch Bonnet i Scrub A Dub. Do sada su izdali tri studijska albuma Soundsystem Champions, Forward Ever i  Serious Time i sarađivali sa mnogobrojnim izvođačima svetske reggae scene među kojima su Pupajim,Charlie P, Sola Banton, Mr. Williamz, YT , Soom T, Cornell Campbell,Warrior Queen, Marina P .

 

 

O autoru

Student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu odsek Komparativna knjževnost. Za redakciju Rock ulice počeo da piše 2011.godine. Entuzijasta, društven, komunikativan, ljudi kažu za njega da je zabavan, lenj i nezainteresovan (za stvari koje ga u životu ne zanimaju). Otvoren za svaki vid saradnje ako je to u skladu sa njegovim očekivanjima i principima. Omiljeni muzički pravci reggae, dub, punk, rock, hip-hop, dnb...

Tagovi

Povezani članci

Congo Natty ,Foreign Beggars,Pendulum na Uprising festivalu
Congo Natty ,Foreign Beggars,Pendulum na Uprising festivalu
10. August 2017. - 0 komentara
Dub Club spoji veterana i mladih snaga na  Uprising festivala
Dub Club spoji veterana i mladih snaga na Uprising festivala
10. August 2017. - 0 komentara
Nattali Rize i Queen Omege predvode ženski talas Uprising festivala
Nattali Rize i Queen Omege predvode ženski talas Uprising festivala
9. August 2017. - 0 komentara
Legendarni The Wailers dolaze u Bratislavu
Legendarni The Wailers dolaze u Bratislavu
9. August 2017. - 0 komentara


Jedan odgovor

  1. […] reggae festival ne prestaje da iznenađuje. Pored već najavljenih zvezda reggae i dub muzike o kojima smo pisali u našim predhodnim tekstovima MUNGO’S bina ima nova iznenadjenja za dub i reggae sladokusce. Charlie P i  Mr. Williamz […]

Ostavite komentar

* obavezna polja