Mitesers i Tri kapljice u Bečeju
17. May 2016.

Mitesers i Tri kapljice u Bečeju


Nakon pet godina pauze i povratničke svirke na novosadskom Winter Punk Fest-u, u Februaru ove godine, novosadske legende MITESERS nastavljaju sa konertnim aktivnostima. Oni će premijerno nastupiti u Bečeju, u Pozorišnom klubu 28. maja. Uz njih će te večeri nastupiti TRI KAPLJICE, punk rock bend koji čine tri devojke. Pretprodaja ulaznica počinje simbolično na dan kad je fašizam zvanično kapitulirao, u ponedeljak, 9. maja, i to u Bečeju u Pozorišnom klubu i u Novom Sadu u restoranu Ananda (Petra Drapšina 51). Pretprodajna cena će biti 200 dinara, dok će karte na ulazu koštati 300 dinara, broj ulaznica je ograničen.
Mitesers postoje od 1991. godine i od tada do danas, uz duže prekide u radu, prošli su faze od najvećih nada do veterana novosadske hc/punk scene. Kultni status kod lokalne publike stekli su već svojim prvim demo snimcima, a 2007. su konačno snimili i svoje prvo studijsko i zvanično izdanje “Na rubu propasti”, koji mnogi smatraju remek-delom. Od povratka na scenu pre tri meseca sviraju u postavi u kojoj je i snimljen pomenuti album: Džidža, Dulles, Kara, Radule i Ćato.
Tri kapljice nisu mlad, a nisu ni star bend, imali su različite postave, ali su se opet skupile i ustalile u postavi: Saška, Mina i Vesna. Stvaraju u Novom Sadu dobar zvuk, koji polako, ali sigurno ulazi u uvo i osvaja, te sa svojim šarmom postaju omiljene i tražene. Prvi put će nastupiti u Bečeju nakon osam godina i od ponovnog okupljanja.

O autoru

Student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu odsek Komparativna knjževnost. Za redakciju Rock ulice počeo da piše 2011.godine. Entuzijasta, društven, komunikativan, ljudi kažu za njega da je zabavan, lenj i nezainteresovan (za stvari koje ga u životu ne zanimaju). Otvoren za svaki vid saradnje ako je to u skladu sa njegovim očekivanjima i principima. Omiljeni muzički pravci reggae, dub, punk, rock, hip-hop, dnb...


Ostavite komentar

* obavezna polja